Ewa gotuje (319)

W skrócie
Kuchnia włoska od wielu lat cieszy się w Polsce powodzeniem. Ewa Wachowicz sięgnęła po receptury ze słonecznej Italii. Zacznie od frytek z cukinii - warzywa o włoskim rodowodzie.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Kuchnia włoska od wielu lat cieszy się w Polsce niezmiennym powodzeniem. Ewa Wachowicz postanowiła więc po raz kolejny sięgnąć po receptury ze słonecznej Italii. Zacznie od frytek z cukinii - warzywa o włoskim rodowodzie. Prowadząca poda je z sosem bazylikowym. Następnie przyrządzi makaron, ale z typowo polskimi składnikami - piersią kaczki oraz borowikami w śmietanie. Na deser będzie piernik toskański.