Okrasa łamie przepisy: Wieprzowa uczta

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz udaje się do Radziwiłłowa w Puszczy Bolimowskiej. Na miejscu spotyka Leszka Kaweckiego, który doskonale zna się na wieprzowinie. Słynie on ze znakomicie przyrządzanych kotletów schabowych.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kucharz udaje się do Radziwiłłowa w Puszczy Bolimowskiej. Na miejscu spotyka się z Leszkiem Kaweckim, który doskonale zna się na wieprzowinie. Mężczyzna słynie w okolicy ze znakomicie przyrządzanych kotletów schabowych, dlatego pokaże widzom swoją wersję tej niezwykle popularnej potrawy. Karol Okrasa przygotuje sałatkę z pieczonych ziemniaków i bakłażanów z ostrym sosem. Druga propozycja to duszone policzki w kiszonej kapuście z dodatkiem pitnego miodu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...