Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska

magazyn kulinarny Polska 2023  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią regionu oraz produktami z lasu, m.in. roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem oraz kluski z topinamburu.

Oglądaj w telewizji

Pon 16.12 19:15
TVP Rozrywkalogo
Wt 17.12 7:45
TVP Rozrywkalogo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik na terenie Górnego Śląska. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią tego regionu oraz produktami z lasu. Prowadzący ugotuje roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem, a także marynowaną czerwoną kapustę z leśnymi owocami. Nie zabraknie też klusek z topinamburu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...