Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska
W skrócie
Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią regionu oraz produktami z lasu, m.in. roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem oraz kluski z topinamburu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik na terenie Górnego Śląska. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią tego regionu oraz produktami z lasu. Prowadzący ugotuje roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem, a także marynowaną czerwoną kapustę z leśnymi owocami. Nie zabraknie też klusek z topinamburu.