Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na kukurydzianym polu
(Gotowanie na kukurydzianym polu)
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
So, 04.05 14:25
i 7 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
So, 04.05 15:25
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
So, 04.05 16:25
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Wiosenny polski obiad
So, 04.05 22:05
Okrasa łamie przepisy: Kaczka nie tylko z jabłkami
Nd, 05.05 7:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków
Nd, 05.05 7:45
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska
Nd, 05.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki
Pon, 06.05 7:15
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu
Pon, 06.05 7:45
Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu
Pon, 06.05 8:20