Ewa gotuje (308)

magazyn kulinarny Polska 2017  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W poszukiwaniu inspiracji Ewa Wachowicz zawędruje do gminy Sękowa. Przed laty tereny te zamieszkane były przez Łemków. Prowadząca sięgnie po ich tradycyjne receptury. Zacznie od zupy o nazwie ciurka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji Ewa Wachowicz zawędruje do malowniczej gminy Sękowa w Beskidzie Niskim. Przed laty tereny te zamieszkane były przez Łemków. Prowadząca sięgnie po ich tradycyjne receptury. Zacznie od wyjątkowo smacznej zupy o nazwie ciurka, gotowanej na wywarze wołowym, a zagęszczonej twarogiem i śmietaną. Na danie główne poda gicz cielęcą, pieczoną w warzywach i podpiwku. Natomiast na deser będą pampuszki z nadzieniem serowym, śmietaną i borówkami w cukrze.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...