Ewa gotuje (267)
W skrócie
Tuż przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz zaprasza widzów na schab kresowy - faszerowany orzechami i wędzonymi śliwkami. Mięso poda z pieczonym purée. Na deser - babka z ajerkoniakiem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tuż przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz zaprasza widzów na schab kresowy - nazywany też schabem po lwowsku - faszerowany orzechami i suszonymi, wędzonymi śliwkami. Mięso podaje z ziemniakami księżnej, czyli z purée zapieczonym w piekarniku. Natomiast na deser piecze doskonałą babkę z ajerkoniakiem.