Okrasa łamie przepisy: Ryby z milickich stawów
W skrócie
Karol Okrasa odwiedza położone w dolinie Baryczy stawy milickie. W tym największym kompleksie stawów hodowlanych w Europie mistrz kuchni przygotowuje dania ze świeżych ryb.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza położone w dolinie rzeki Baryczy stawy milickie. W tym największym kompleksie stawów hodowlanych w Europie mistrz kuchni przygotowuje dania ze świeżych ryb słodkowodnych. Dzieli się ciekawymi przepisami na smażone płaty karpia milickiego oraz pieczonego jesiotra.