Kuchenne rewolucje (2/13)

program rozrywkowy Polska 2014  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Adam otworzył Bufet Country, serwujący hamburgery, żurek, flaki i zupę pomidorową. Jego otwarty 24 godziny na dobę lokal jest omijany przez klientów. Magdy Gessler wie, jak to zmienić.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych w Polsce, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje wymagające zmian i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i przeprowadzony eksperyment okazał się sukcesem.

Początkowo Adam chciał wybudować pawilon handlowy, jednak zmienił zdanie. Z sentymentu do wycieczek po Stanach Zjednoczonych otworzył Bufet Country, serwujący hamburgery z sosem jogurtowym á la tzatziki oraz nieśmiertelny żurek, flaki i zupę pomidorową, które nie znajdują wielu amatorów. Mimo korzystnej lokalizacji przy bardzo uczęszczanej drodze krajowej nr 1, jego otwarty 24 godziny na dobę bufet jest omijany przez podróżnych. Adam zwraca się o radą do Magdy Gessler, która spróbuje ożywić lokal i zmienić go w restaurację ze smacznym jedzeniem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...