Kuchenne rewolucje (10/14)
W skrócie
Magda Gessler odwiedza Głogówek - niewielkie miasto w województwie opolskim. Młoda mama, pani Kasia, zdecydowała się razem z mężem otworzyć tam restaurację. Jakiś czas później pojawiły się problemy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler jako ekspert kulinarny i biznesowy w kilka dni przeprowadza rewolucje, dając właścicielom restauracji gotową receptę na sukces. Reszta zależy już od nich i decyzji, które podejmą - powodzenie może być krótko- lub długoterminowe. W nowym sezonie ekspertka zagości m.in. Czeladzi, Białej Podlaskiej, Toruniu, Lubinie czy Łodzi.
Magda Gessler odwiedza Głogówek - niewielkie miasto w województwie opolskim. Młoda mama, pani Kasia, zdecydowała się założyć tam własny biznes. Kobieta z zawodu jest kosmetyczką, ale jej prawdziwe pasje to gotowanie i pisanie bloga kulinarnego. Razem z mężem wydzierżawili piękny budynek na terenie bazy. Postanowili tam zamieszkać oraz otworzyć restaurację. Początkowo zaskarbili sobie klientów ciekawą lokalizacją, a także menu z szybkimi daniami kuchni amerykańskiej, m.in. hamburgerami i frytkami. Niestety, jakiś czas później pojawiły się problemy osobiste, które miały ogromny wpływ na restaurację. Pani Kasia rozwiodła się z mężem, a lokal przestał funkcjonować w ustalonych godzinach. Właścicielka straciła zapał do pracy. Obecnie pomagają jej rodzice i przyjaciółka.