CANAL+ KuchniaProgram TV na Czwartek 22.06.2023
| 6:00 |
Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą posiłki bogate w kalorie. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i orzechy.
|
|---|---|
| 6:30 |
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
|
| 7:00 |
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
| 7:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
|
| 8:00 |
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
|
| 8:30 |
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
|
| 9:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
| 9:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
| 10:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
| 11:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
| 11:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
| 12:30 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
| 13:30 |
Jamie Oliver i Jimmy Doherty konfrontują swoje dania z potrawami zapraszanych do studia celebrytów. W tym sezonie kucharze skupiają się na przepisach, które zajmują wyjątkowe miejsce w sercach gwiazd.
|
| 14:25 |
Marcus Wareing, brytyjski szef kuchni, postanawia spędzać więcej czasu w swoim sielskim gospodarstwie w Sussex. W codziennym gotowaniu wykorzytuje składniki pochodzące z własnych upraw.
|
| 15:00 |
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
| 15:30 |
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
| 16:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
| 16:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
| 17:00 |
Jamie Oliver i Jimmy Doherty konfrontują swoje dania z potrawami zapraszanych do studia celebrytów. W tym sezonie kucharze skupiają się na przepisach, które zajmują wyjątkowe miejsce w sercach gwiazd.
|
| 18:00 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
| 19:00 |
Marcus Wareing, brytyjski szef kuchni, postanawia spędzać więcej czasu w swoim sielskim gospodarstwie w Sussex. W codziennym gotowaniu wykorzytuje składniki pochodzące z własnych upraw.
|
| 19:35 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
| 20:05 |
Paul West nie ustaje w staraniach o uzyskanie samowystarczalności na farmie. Czekają na niego zupełnie nowe wyzwania. Zbliża się zima, tymczasem gospodarz musi zapanować nad zwierzętami.
|
| 21:05 |
Anthony Bourdain, amerykański szef kuchni, już po raz ósmy przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych potraw. Jego głównym celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów miejscowego jedzenia.
|
| 22:00 |
Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
| 22:30 |
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
| 23:00 |
Mistrz kulinarny i zapalony kinoman Paul Hollywood podróżuje przez USA. Jego celem są lokalne specjały i spotkania z gwiazdami. Startuje w Nowym Jorku. Na koniec dociera do fabryki snów, Hollywood.
|
| 0:00 |
Agata Stankiewicz upiecze pięknie zdobioną kruchą szarlotkę z korzennymi nutami cynamonu i imbiru. Usmaży również bardzo proste w przygotowaniu racuchy z konfiturą z truskawek.
|
| 0:30 |
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Na kolejnym etapie swojej podróży odkrywa street food w Neapolu - od pizzy po owoce morza.
|
| 1:00 |
Piętnastu kucharzy staje do kulinarnej rywalizacji. Tym razem rozgrywa się ona się w stanie Kentucky. Swoje umiejętności uczestnicy zaprezentują w Louisville, Kexington i nad jeziorem Cumberland.
|
| 2:00 |
To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
| 2:30 |
Szef kuchni David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po smakach Rumunii, Bułgarii, Serbii i Węgier. Prowadzący spróbuje regionalnych potraw i odwiedzi najciekawsze restauracje, bary oraz bistra.
|
| 3:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
| 3:30 |
Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji. Spotykają się z kucharzami. Razem z nimi gotują, wymieniają się wiedzą i poznają tradycyjne przepisy.
|
| 4:00 |
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
|
| 4:30 |
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
| 5:00 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
|
| 5:30 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.





















