Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3)
magazyn kulinarny Polska 2022

Oglądaj w telewizji
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Na kolejnym etapie swojej podróży odkrywa street food w Neapolu - od pizzy po owoce morza.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1)
Nd, 20.07 16:20
i 3 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2)
Nd, 20.07 16:50
i 3 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4)
Nd, 27.07 16:50
i 2 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)
Wt, 29.07 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6)
Śr, 30.07 15:25