CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 24.03.2023
6:00 |
![]() Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
![]() Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
|
7:00 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
8:00 |
![]() Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
|
|
8:30 |
![]() Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
|
9:00 |
![]() Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
10:30 |
![]() Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
11:00 |
![]() Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
12:30 |
Julie Andrieu, znawczyni sztuki kulinarnej, przemierza Francję w poszukiwaniu inspiracji. Odkrywa regionalne smaki, produkty i potrawy. Potem przyrządza typowe francuskie dania we własnej kuchni.
|
13:30 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
14:00 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
14:30 |
![]() Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
|
15:00 |
![]() Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
15:30 |
![]() Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
16:00 |
![]() Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
16:30 |
![]() Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
17:00 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
17:30 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
18:00 |
Julie Andrieu, znawczyni sztuki kulinarnej, przemierza Francję w poszukiwaniu inspiracji. Odkrywa regionalne smaki, produkty i potrawy. Potem przyrządza typowe francuskie dania we własnej kuchni.
|
19:05 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
19:35 |
![]() Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
|
20:10 |
![]() Najpierw para przygotuje wolno gotowane chili con carne z dodatkiem czekolady. Następnie poda wegańskie tacos z tofu, sosem chili i salsą z awokado. Całość uzupełnia deser - chrupiące churros.
|
21:05 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
22:00 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
22:30 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
![]() Andrzej Polan pokaże, jak urozmaicić potrawy z grilla. Udowodni, że zwykły posiłek może stać się wyrafinowaną ucztą. W każdym odcinku uda się w inne miejsce Polski w poszukiwaniu lokalnych tradycji.
|
23:30 |
![]() Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
|
0:00 |
![]() Tajemnice kuchni Libanu, Turcji i Iranu. Nigel pragnie się dowiedzieć, czego tak naprawdę używają miejscowi kucharze oraz co jedzą zwykli ludzie z tamtych okolic. Spróbuje m.in. zrobić dżem z róży.
|
1:00 |
![]() Piętnastu profesjonalnych kucharzy w Portland staje do walki o tytuł Top Chefa i 250 tys. dol. Będą mieli okazję wykazać się kulinarnym kunsztem. Ich zmagania ocenia jury z Tomem Colicchio na czele.
|
2:00 |
![]() To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
2:30 |
![]() Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
![]() Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
|
4:30 |
![]() Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
5:00 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
|
5:30 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.