Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (3)
W skrócie
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Problem marnowania produktów spożywczych to poważne zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze planować i robić zakupy, jak przechowywać pożywienie, przetwarzać je oraz co zrobić z pozostałymi resztkami. Nie zabraknie także licznych pomysłów na smaczne, proste i szybkie posiłki, dzięki którym maksymalnie wykorzystamy zakupione produkty. Prowadząca program Jagna Niedzielska to młodą, charyzmatyczną osoba, dla której zero waste food to podstawa życia. Swoje poglądy wyniosła z rodzinnego domu, w którym dbano o ograniczanie marnowania żywności. "Bez reszty. Kuchnia Zero Waste" to pierwszy polski program mówiący o tak ważnej tematyce.