CANAL+ KuchniaProgram TV na Wtorek 25.10.2022
6:00 |
![]() Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:00 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
7:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
![]() W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
|
8:30 |
![]() Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
|
9:00 |
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
|
9:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
10:30 |
![]() Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:00 |
![]() Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
12:30 |
![]() Silvia Colloca to aktorka, śpiewaczka operowa, gospodyni programów kulinarnych, autorka książek i blogerka. Dzieli się z widzami przepisami na tradycyjne potrawy w swoim autorskim wydaniu.
|
13:00 |
![]() Silvia Colloca to aktorka, śpiewaczka operowa, gospodyni programów kulinarnych, autorka książek i blogerka. Dzieli się z widzami przepisami na tradycyjne potrawy w swoim autorskim wydaniu.
|
13:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
14:00 |
![]() Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
|
14:30 |
Rodzina mieszkająca w jednym z kanadyjskich miast ma spędzić 24 godziny na farmie. Uczestnicy przekonają się, jak wygląda życie na wsi. Czeka ich m.in. wspólne gotowanie z gospodarzami i prowadzącym.
|
15:00 |
Rodzina mieszkająca w jednym z kanadyjskich miast ma spędzić 24 godziny na farmie. Uczestnicy przekonają się, jak wygląda życie na wsi. Czeka ich m.in. wspólne gotowanie z gospodarzami i prowadzącym.
|
15:25 |
Piotr Kucharski pokaże, jak przyrządzić pyszne potrawy w piekarniku parowym. Poda proste przepisy na rodzinne obiady. Wśród propozycji znajdą się kurczak w stylu brazylijskim i dorada z cytrusami.
|
15:30 |
![]() Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.
|
16:00 |
![]() Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
16:30 |
![]() Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
17:00 |
![]() Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
17:30 |
![]() Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
18:00 |
![]() Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne.
|
19:00 |
![]() Program o najważniejszych wydarzeniach w świecie gastronomicznym i kulinarnym. Kulisy powstawania popularnych programów o gotowaniu.
|
19:05 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
19:35 |
![]() Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
|
20:05 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
20:55 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
21:45 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
22:15 |
|
22:45 |
Piotr Kucharski pokaże, jak przyrządzić pyszne potrawy w piekarniku parowym. Poda proste przepisy na rodzinne obiady. Wśród propozycji znajdą się kurczak w stylu brazylijskim i dorada z cytrusami.
|
22:50 |
![]() Bracia Stein wybierają się do Republiki Południowej Afryki, by poznać tamtejszą tradycję winiarską, spróbować lokalnych specjałów i podziwiać wspaniałe widoki. Odwiedzą najbardziej cenione winnice.
|
23:20 |
![]() Bracia Stein wybierają się do Republiki Południowej Afryki, by poznać tamtejszą tradycję winiarską, spróbować lokalnych specjałów i podziwiać wspaniałe widoki. Odwiedzą najbardziej cenione winnice.
|
23:50 |
![]() Si King i Dave Myers przejadą ponad 3000 km z Chicago, przez Missouri, Kansas i Oklahomę do Los Angeles, zatrzymując się w miastach, wsiach i miasteczkach. Spróbują lokalnej kuchni.
|
1:00 |
![]() Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
1:30 |
![]() Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
|
2:00 |
![]() Tomek Jakubiak zaprasza w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu dań.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
![]() Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:30 |
![]() Prowadząca podpowiada, jak przygotować proste i smaczne potrawy. W trzeciej serii zaprezentuje pomysły na śniadania do pracy i szkoły.
|
5:00 |
![]() Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
5:30 |
![]() Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.