CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 23.10.2022
6:00 |
![]() Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą posiłki bogate w kalorie. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i orzechy.
|
---|---|
6:30 |
![]() Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
![]() Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę i chcą ją perfekcyjnie opanować...
|
7:15 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
![]() W każdym odcinku brytyjka o jordańskich korzeniach, Nadia Sawalha, wraz ze swoimi gośćmi przyrządza potrawy typowe dla danego zakątka świata. Prezentuje proste przepisy na egzotyczne dania.
|
8:55 |
Piotr Kucharski pokaże, jak przyrządzić pyszne potrawy w piekarniku parowym. Poda proste przepisy na rodzinne obiady. Wśród propozycji znajdą się kurczak w stylu brazylijskim i dorada z cytrusami.
|
9:00 |
![]() Szef kuchni Peter Kuruvita wyrusza w kulinarną podróż po wyspach położonych w sąsiedztwie Australii. Odwiedza m.in. Vanuatu i Filipiny. W tropikalnej scenerii próbuje różnorodnych lokalnych potraw.
|
9:30 |
|
10:00 |
![]() Autorzy poznają tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania i zwyczaje związane z przyrządzaniem oraz serwowaniem posiłków.
|
11:00 |
![]() Autorzy poznają tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania i zwyczaje związane z przyrządzaniem oraz serwowaniem posiłków.
|
12:00 |
![]() Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
|
12:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
13:00 |
![]() Andrzej Polan pomaga osobom, które wysoko oceniają swoje kulinarne umiejętności. Nie wiedzą, że najbliżsi mają dość ich kuchni. Uczestnik dostaje od szefa kuchni wskazówki, jak udoskonalić potrawy.
|
13:30 |
![]() Istnieją miejsca na Ziemi, w których ludzie dożywają ponadprzeciętnego wieku. W poszukiwaniu przyczyn tego fenomenu twórcy serii udadzą się do Grecji, Japonii, na Kostarykę i Sardynię.
|
14:30 |
![]() Program o najważniejszych wydarzeniach w świecie gastronomicznym i kulinarnym. Kulisy powstawania popularnych programów o gotowaniu.
|
14:35 |
![]() David Myers i Si King wracają do północnej Anglii. Wyruszą z Lancashire do Nortumbrii. Podczas podróży zajrzą do cieszących się renomą restauracji i ciekawych pubów, by spróbować lokalnych specjałów.
|
15:30 |
![]() Donal Skehan przygotowuje zdrowe posiłki inspirowane potrawami kuchni całego świata. Do ich przyrządzenia potrzebuje maksymalnie dziesięciu składników. Każde danie może być gotowe już w pół godziny.
|
16:00 |
![]() Donal Skehan przygotowuje zdrowe posiłki inspirowane potrawami kuchni całego świata. Do ich przyrządzenia potrzebuje maksymalnie dziesięciu składników. Każde danie może być gotowe już w pół godziny.
|
16:30 |
![]() Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
|
17:00 |
![]() Umami został oficjalnie uznany za piąty podstawowy smak w 2000 roku, ale w azjatyckiej kuchni króluje już od dawna. Szef kuchni Robert Allison pokazuje, jak można go uzyskać. Zagląda m.in. do Seulu.
|
17:30 |
![]() Bracia Stein wybierają się do Republiki Południowej Afryki, by poznać tamtejszą tradycję winiarską, spróbować lokalnych specjałów i podziwiać wspaniałe widoki. Odwiedzą najbardziej cenione winnice.
|
18:00 |
![]() Bracia Stein wybierają się do Republiki Południowej Afryki, by poznać tamtejszą tradycję winiarską, spróbować lokalnych specjałów i podziwiać wspaniałe widoki. Odwiedzą najbardziej cenione winnice.
|
18:30 |
Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
19:20 |
Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
20:10 |
![]() Autorzy odwiedzają Wielką Brytanię, Chiny, USA, Izrael, Australię i Niemcy, by dowiedzieć się, jak gotują i żyją na co dzień tamtejsi weganie. Poznają też proste przepisy na smaczne i zdrowe dania.
|
20:45 |
![]() André Chiang wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności.
|
21:40 |
![]() Tajemnice kuchni Libanu, Turcji i Iranu. Nigel pragnie się dowiedzieć, czego tak naprawdę używają miejscowi kucharze oraz co jedzą zwykli ludzie z tamtych okolic. Spróbuje m.in. zrobić dżem z róży.
|
22:40 |
![]() Jamie Oliver bierze na warsztat potrawy, które powinny wywoływać wyrzuty sumienia, ale radość z ich zjedzenia zdecydowanie je przewyższa.
|
23:35 |
![]() Australijski szef kuchni Peter Kuruvita przemierza Meksyk od północnych pustyni po położoną na południu dżunglę. Poznaje miejscowe przysmaki, takie jak tacos, tradycyjne tamale czy aromatyczna salsa.
|
0:10 |
Piotr Kucharski pokaże, jak przyrządzić pyszne potrawy w piekarniku parowym. Poda proste przepisy na rodzinne obiady. Wśród propozycji znajdą się kurczak w stylu brazylijskim i dorada z cytrusami.
|
0:15 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia.
|
1:05 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia.
|
2:00 |
![]() Tomek Jakubiak zaprasza w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu dań.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
![]() Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:30 |
![]() Prowadząca podpowiada, jak przygotować proste i smaczne potrawy. W trzeciej serii zaprezentuje pomysły na śniadania do pracy i szkoły.
|
5:00 |
![]() Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
5:30 |
![]() Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.