Food NetworkProgram TV na Niedziela 10.08.2025
| 6:00 |
Polacy kochają grillowanie. Katarzyna Bosacka zdradzi, czy potrawy z rusztu są rakotwórcze. Przyjrzy się również sklepowym doprawionym mięsom i gotowym mieszankom przypraw do grilla.
|
|---|---|
| 6:35 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
| 7:35 |
Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
|
| 8:10 |
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
|
|
|
| 8:45 |
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
| 9:50 |
85% Polaków codziennie odczuwa stres i niepokój. Spora część szuka wtedy szczęścia na talerzu. Tymczasem cukier w słodyczach daje energię na krótko, a śmieciowe jedzenie to puste kalorie.
|
| 10:35 |
Katarzyna Bosacka pokazuje, jak sklepy manipulują datą przydatności jedzenia. Niektóre produkty można spożywać nawet rok po terminie. Prowadząca doradza też, czym się kierować przy zakupie suszarki.
|
| 11:20 |
Bohater odcinka to 30-letni Wojtek. Jest rzecznikiem prasowym, a jego pasją to taniec i jazda na motorze. O jego względy zawalczy m.in. barmanka Iza oraz Kasia, miłośniczka zdrowego trybu życia.
|
| 12:20 |
Podróżujący kucharz przemierza wybrzeże Belgii i przybliża widzom jego historię. Unikatem w skali całego Morza Północnego jest... konny połów krewetek w miejscowości Oostduinkerke.
|
| 12:55 |
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
| 13:30 |
Małżonkowie Małgosia i Marcin nie potrafili ustalić, jaki profil powinien mieć ich lokal. Marcin, kucharz z dużym doświadczeniem, chciał prowadzić restaurację, Małgosia - kawiarnię.
|
| 14:30 |
Otwarcie pizzerii było spełnieniem marzeń Radka, który zdecydował się samodzielnie wykonać piec opalany drewnem. Sam zadbał o wystrój i menu. Klienci nie docenili jego starań i lokal świeci pustkami.
|
| 15:30 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
| 16:05 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
| 16:35 |
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 17:10 |
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 17:45 |
Mali kucharze przygotowują dania z halibutów. Wcześniej jednak Michel Moran pokazuje im, jak profesjonalnie je filetować. Druga część odcinka jest poświęcona klasycznej polędwicy Wellington.
|
| 19:15 |
Natalia pracuje w branży finansowej. Kocha zwierzęta i mnóstwo czasu poświęca swojemu psu Fibiemu. Szuka kogoś, kto podzieli jej zainteresowania. Obejrzy mieszkania trzech kandydatów.
|
| 20:10 |
Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
|
| 20:45 |
Szef kuchni Malcolm Goh i DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Próbują ulicznych potraw, a potem - inspirując się nimi - tworzą swoje dania.
|
| 21:20 |
Szefowie kuchni stają do kulinarnych pojedynków, w których dozwolone są sabotaż i podstęp. Każdy z uczestników otrzymuje 25 tys. dol. Może je wydać, by zdobyć przewagę albo pokrzyżować plany rywali.
|
| 22:25 |
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
| 23:30 |
Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
|
| 0:05 |
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
| 0:40 |
Polacy kochają grillowanie. Katarzyna Bosacka zdradzi, czy potrawy z rusztu są rakotwórcze. Przyjrzy się również sklepowym doprawionym mięsom i gotowym mieszankom przypraw do grilla.
|
| 1:15 |
Polacy zjadają aż 106 mln litrów zimnych sosów rocznie, tj. prawie 3 litry na osobę, najwięcej oczywiście w sezonie grillowym. Okazuje się, że sklepowy majonez jest bez jajek, a ketchup bez pomidorów.
|
| 1:50 |
Bohater odcinka to 30-letni Wojtek. Jest rzecznikiem prasowym, a jego pasją to taniec i jazda na motorze. O jego względy zawalczy m.in. barmanka Iza oraz Kasia, miłośniczka zdrowego trybu życia.
|
| 2:50 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
| 3:45 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
| 4:45 |
Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
| 5:20 |
Przyjęcia zazwyczaj wiążą się z długimi godzinami w kuchni. Anna Starmach ma na to lekarstwo. Pokaże, jak zrobić pyszne i błyskawiczne potrawy. Przyrządzi m.in. pikantne minitortille w kokilkach.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.













