Food NetworkProgram TV na Sobota 15.03.2025
6:00 |
![]() Agata Duniak-Majcher pokaże, jak w niebanalny sposób wykorzystać aromatyczną kawę podczas gotowania mięsnego dania. Zaproponuje też deser - bezę z kremem kawowym.
|
---|---|
6:35 |
Pandemia koronawirusa sprawiła, że wielu Polaków postanowiło odpoczywać lokalnie. Pozwoliło to docenić im smaki własnego kraju. Samar Khanaferz zabiera widzów do najciekawszych hotelowych restauracji.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
7:45 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
|
|
8:20 |
![]() Katarzyna Bosacka wyjaśni różnicę między żywnością paczkowaną a sprzedawaną na wagę. Sprawdzi, dlaczego ponad 1/3 towarów jest źle oznakowana. Druga część odcinka poświęcona będzie farbom do włosów.
|
9:05 |
![]() W Polsce prawie 2/3 mężczyzn i połowa kobiet waży za dużo, a serce przeciętnego rodaka jest o 9 lat starsze niż on sam. Jedną z przyczyn jest brak w diecie tłuszczów pochodzących z ryb czy roślin.
|
9:50 |
![]() Uczestników czeka konkurencja zespołowa, podczas której przygotują potrawy na piknik. Sięgną po różne propozycje - od lekkich przekąsek po klasyczne dania główne. Potrawy oceni m.in. Ania Starmach.
|
11:20 |
![]() Karolina to sympatyczna blondynka. O jej uczucia będą zabiegali: Sebastian, uczestnik historycznych rekonstrukcji, Artur, właściciel czterech jaszczurek, oraz Rafał - aktor i poeta.
|
12:20 |
![]() Tym razem Jagna Niedzielska odwiedza Monikę i jej synową. Wspólnie z nimi przygotowuje szybką, ale wyjątkowo zdrową przekąskę. Gospodyni programu sprawdza także, na ile dań można przerobić rosół.
|
12:55 |
![]() Podróżujący kucharz ogląda liczne atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku. Odwiedza działającą w ratuszu kawiarnię Grand Cafe Leopolis. Osobiście przyrządza ormiański chłodnik.
|
13:30 |
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
|
14:05 |
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
|
14:40 |
![]() Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
15:40 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:15 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:50 |
![]() Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
17:50 |
![]() Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
|
18:50 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze pod lupę różne rodzaje opakowań. Aż 40% z nich wykonanych jest z plastiku. Dziennikarze sprawdzą, jak wpływa to na nasze zdrowie. W programie będzie też mowa o słuchawkach.
|
19:35 |
![]() Twórcy odcinka przedstawiają przepisy na tanie i wartościowe posiłki. Pod lupę trafi modny ostatnio catering dietetyczny. Katarzyna Bosacka przetestuje fryzury, które optycznie wyszczuplają twarz.
|
20:05 |
![]() Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
|
20:40 |
![]() Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
|
21:15 |
![]() W Bolesławcu przy rynku mieści się kamienica 'Pod Złotym Aniołem', a w niej najstarsza w mieście restauracja. Od 20 lat zarządza nią pani Basia. Od pewnego czasu jednak lokal przynosi straty.
|
22:20 |
![]() Na jednym z rzeszowskich osiedli mieści się malutka restauracja U'Bares, która serwuje włoskie potrawy. Lokal prowadzi polsko-włoskie małżeństwo, Anna i Pierro. Goście narzekają jednak na smak dań.
|
23:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
23:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
0:30 |
![]() Agata Duniak-Majcher pokaże, jak w niebanalny sposób wykorzystać aromatyczną kawę podczas gotowania mięsnego dania. Zaproponuje też deser - bezę z kremem kawowym.
|
1:05 |
Pandemia koronawirusa sprawiła, że wielu Polaków postanowiło odpoczywać lokalnie. Pozwoliło to docenić im smaki własnego kraju. Samar Khanaferz zabiera widzów do najciekawszych hotelowych restauracji.
|
1:40 |
![]() Karolina to sympatyczna blondynka. O jej uczucia będą zabiegali: Sebastian, uczestnik historycznych rekonstrukcji, Artur, właściciel czterech jaszczurek, oraz Rafał - aktor i poeta.
|
2:35 |
![]() Magda Gessler serwuje smakołyki kuchni portugalskiej. Na danie główne wybiera espetadas, czyli szaszłyki. Przygotowuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi.
|
3:00 |
![]() Magda Gessler przygotowuje kaczkę w nowej odsłonie. Zamiast jabłek i pomarańczy do drobiu dodaje modrą kapustę oraz czerwoną cebulę, a danie serwuje w postaci tortu z sosem pomidorowo-śliwkowym.
|
3:30 |
![]() Katarzyna Meller odwiedza Zalesie Górne. Prowadzący tam restaurację dwaj młodzi Polacy odwzorowują kuchnię włoską. Serwowane przez nich autorska pizza, domowy makaron czy polenta smakują znakomicie.
|
3:55 |
![]() W restauracji 'Ośla ławka' Katarzyna Meller próbuje warzywnych dań. Żródeł ich smaku należy szukać na pobliskim bazarku. Kucharz udowadnia, że wykwintna kuchnia może się składać z kalafiora i klusek.
|
4:20 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
4:55 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.