Kuchenne rewolucje (4/13)
W skrócie
Na jednym z rzeszowskich osiedli mieści się malutka restauracja U'Bares, która serwuje włoskie potrawy. Lokal prowadzi polsko-włoskie małżeństwo, Anna i Pierro. Goście narzekają jednak na smak dań.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.
Na jednym z rzeszowskich osiedli mieści się malutka restauracja "U'Bares", która serwuje włoskie potrawy typowe dla południowej Italii. Lokal prowadzi polsko-włoskie małżeństwo, Anna i Pierro. Kobieta wróciła do kraju po 16 latach. Gotując w restauracji, trzyma się ściśle przepisów, których uczyła się na zawodowych kursach oraz pracując w restauracjach we Włoszech. Jednak gościom najwyraźniej takie potrawy nie smakują. Czasami do lokalu zawita tylko jeden klient dziennie, a nieliczni goście często reklamują zamówione dania. Anna jest oburzona brakiem wiedzy i smaku Polaków, którzy nie znają prawdziwej włoskiej kuchni, więc nie potrafią docenić jej dań.