Food NetworkProgram TV na Piątek 7.02.2025
6:00 |
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
|
---|---|
6:35 |
Prowadząca proponuje klasyczną serową zapiekankę z ziemniakami polanymi sosem z octu balsamicznego. Szykuje pieczonego kurczaka w sosie z dodatkiem smażonych bananów i klasyczny kubański tost.
|
7:10 |
Misha Sukias zdradza swoje przepisy na domowy makaron z sosem, znane na całym świecie taco tex mex oraz na smażonego homara z dodatkami.
|
7:45 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
|
|
8:20 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
8:50 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
9:25 |
Na kolację Magda Gessler proponuje podać świeże pesto, gdyż bazylia uznawana jest za składnik, który pobudza i dodaje sił. Zioło było przed wiekami jednym z głównym elementów napoju miłosnego.
|
9:55 |
Magda Gessler prezentuje faworki z karpia. Pokrojone filety smaży w głębokim oleju, co gwarantuje chrupkość, a także pozbycie się ości. Danie najlepiej podać z koglem-moglem, wzbogaconym o chrzan.
|
10:30 |
Magda Gessler przyrządzi makaron z dużą ilością chorizo i chili. Warto wiedzieć, że kapsaicyna ma silne właściwości rozgrzewające, co zdaje się istotne, jeśli szykujemy potrawę dla ukochanej osoby.
|
11:00 |
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
|
11:35 |
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
|
12:10 |
Mistrzyni kuchni, Alex Guarnaschelli, staje do kulinarnej rywalizacji z najlepszymi kucharzami z całego kraju, podejmując różnorodne wyzwania i starając się zdobyć uznanie sędziów.
|
13:10 |
Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
|
14:10 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
15:10 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
15:45 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
16:15 |
Jagna Niedzielska jest gościem u dziewczyn i ich wyjątkowego psa. Poznaje ich problemy i dzieli się przepisem na danie azjatyckie w stylu zero waste. Ma też zdrowe przysmaki dla pupila.
|
16:50 |
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
|
17:25 |
Agata Duniak-Majcher pokaże, jak w niebanalny sposób wykorzystać aromatyczną kawę podczas gotowania mięsnego dania. Zaproponuje też deser - bezę z kremem kawowym.
|
18:00 |
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
|
18:30 |
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
|
19:05 |
Ewa, energiczna, lecz skromna mieszkanka Warszawy, zajrzy do mieszkań trzech mężczyzn i na podstawie tego, co tam znajdzie, spróbuje ocenić ich właścicieli. Z dwoma z nich spotka się na kolacji.
|
20:05 |
Miłośnicy rajdów typu off-road, Magda i Maciek, kupili pensjonat z restauracją w Kościelnikach Górnych. Postanowili wydzierżawić lokal doświadczonemu szefowi kuchni. Ten jednak się nie sprawdził.
|
21:10 |
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
|
22:15 |
Malarz Kris odwiedzi trzy mieszkania i na ich podstawie oceni właścicielki. Pierwsze należy do Katarzyny, romantycznej wielbicielki kotów. Drugie do Renaty - pomysłowej przedsiębiorczyni.
|
23:15 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
0:20 |
Marco przyrządza sałatkę owocowo-warzywną, pełną witamin i soli mineralnych. Wykorzystuje w niej jęczmień, który dostarcza sporą dawkę żelaza. Z kolei pasta z bakłażana ma właściwości przeciwzapalne.
|
0:55 |
Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
|
1:55 |
Mistrzyni kuchni, Alex Guarnaschelli, staje do kulinarnej rywalizacji z najlepszymi kucharzami z całego kraju, podejmując różnorodne wyzwania i starając się zdobyć uznanie sędziów.
|
2:45 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
3:30 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
4:15 |
Kasia Bosacka bierze pod lupę masło. Sprawdza, czy zawarty w nim tłuszcz rzeczywiście wywołuje choroby serca oraz jak na ludzki organizm wpływa cholesterol. Dowiaduje się, kto powinien unikać masła.
|
4:50 |
Szefowa kuchni, Kathy Fang, specjalizuje się w daniach typu fusion. Jej marzeniem i ambicją jest stworzenie dań, które wykraczają poza kuchnię chińską. Wraz z ojcem stara się rozwijać restaurację.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.