Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 21.06.2021
5:35 |
![]() Prowadząca pokazuje, jak przygotować polędwicę z aromatycznym sosem. Składnikiem nadającym wyrazisty smak jest whisky. Kolejne danie to bruschetty podane w towarzystwie fig zapiekanych z kozim serem.
|
---|---|
6:10 |
![]() Prowadząca przygotowuje czterowarstwową potrawkę z zachowaniem najlepszych właściwości warzyw. Następnie szykuje ciasteczka marchewkowe oraz placuszki z cukinii, buraków i marchewki.
|
6:40 |
![]() Anna przyrządzi paprykę faszerowaną kuskusem. Następnie coś dla amatorów słodkości, czyli babeczki czekoladowe ze szczyptą chilli. Kolejna potrawa to omlet z ziemniakami, kiełbasą i papryką.
|
7:10 |
![]() Amerykańska wersja oryginalnej japońskiej produkcji związanej z konkursem kulinarnym, który odbywa się w studiu. Jeden szef kuchni rywalizuje z innymi o możliwość otrzymania tytułu Iron Chef.
|
|
|
8:10 |
Jedzenie stanowi serce wietnamskiej kultury. Reza wybiera się w niezapomnianą podróż po tym barwnym kraju, by odkryć miejscowe smaki i tradycje.
|
8:40 |
Jedzenie stanowi serce wietnamskiej kultury. Reza wybiera się w niezapomnianą podróż po tym barwnym kraju, by odkryć miejscowe smaki i tradycje.
|
9:10 |
![]() Aktorka Tiffani Thiessen zaprasza przyjaciół na kameralne spotkania. Serwuje swoje popisowe dania i napoje. Podczas posiłków goście opowiadają anegdoty i zdradzają ciekawostki z planów filmowych.
|
9:40 |
![]() Aktorka Tiffani Thiessen zaprasza przyjaciół na kameralne spotkania. Serwuje swoje popisowe dania i napoje. Podczas posiłków goście opowiadają anegdoty i zdradzają ciekawostki z planów filmowych.
|
10:10 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
10:25 |
![]() Walenty postanawia przygotować gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem.
|
11:00 |
![]() Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
|
11:30 |
![]() Na kucharzy czekają cztery tajemnicze skrzynki. Pod nimi umieszczono różnorodne produkty, z których uczestnicy przygotują dania. Autorzy najlepszych propozycji awansują do finałowej czternastki.
|
13:00 |
![]() Młodzi kucharze przygotują dania z owocami morza. Gościem drugiej części odcinka jest zwyciężczyni 'MasterChefa', Beata Śniechowska. Zaprezentuje, jak przygotować soczyste oraz smaczne steki warzywne.
|
14:30 |
![]() Mieszkańcy Radomia przygotują cztery kolacje wg własnego pomysłu. Przy stole zasiądą: Anna Jarecka, Sylwia Sulima, Rafał Tatarek oraz Krzysztof Piątek - właściciel salonu fryzjerskiego.
|
15:30 |
![]() Statystyczny Polak zjada rocznie 45 kilogramów cukru. Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak miłość do słodkości wykorzystują producenci. Uporządkuje też wiedzę o ściereczkach do sprzątania.
|
16:15 |
![]() Kasia Bosacka sprawdzi, co wypiekają dyskonty i supermarkety. Przeciętny Polak zjada 50 kg pieczywa rocznie. Lubimy kupować w marketach, bo jest tanio, różnorodnie i w dodatku pięknie pachnie.
|
17:00 |
![]() Na Kaszubach Karola z Lipowa zajmuje się kolekcjonowaniem forem i książek kulinarnych. Swoje zainteresowania usiłuje zaszczepić w córce. Pokazuje też dzieciom, w jaki sposób upiec kaszubskie kukle.
|
17:35 |
![]() Michał spod Łysej Góry idzie do ogrodu po ziemniaki, bo jego żona Ania razem z córką i babcią Czesią zamierzają przyrządzić świętokrzyskie prazoki. Mężczyzna rozpala ogień w palenisku za domem.
|
18:05 |
![]() Dagmara często sięga po przepisy regionalne. Przyrządza foie gras na maśle. Uczy córki robienia pasztetu, a jej mąż prezentuje proces wędzenia. Żona właściciela pasieki szykuje lemoniadę na miodzie.
|
18:40 |
![]() Janina z Gliczarowa nad Dunajcem razem z wnuczką zbiera młode pokrzywy. Ugotuje z nich zupę do klusek. Kasia i jej córka Claudia Chwołki z Czerwionki Leszczyna robią rosół z gołębia.
|
19:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
19:40 |
![]() Magda Gessler przygotuje zrazy po warszawsku. Najważniejsze w tym daniu są farsz oraz metody smażenia i duszenia mięsa. Kulinarna mistrzyni przyrządzi własny sos na bazie grzybów i pomidorów.
|
20:15 |
![]() Magda Gessler przyrządzi empanadas z makrelą i papryką. Ciasto w tym daniu wyrabia się z mąki, wody, wina i oliwy z oliwek. Prowadząca przyszykuje też sałatę rzymską z bakłażanem, cukinią i papryką.
|
20:45 |
![]() Szef kuchni Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie zobaczą, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
21:45 |
Gospodarz programu - Tregaye Fraser - rzuca wyzwanie mistrzom pieczenia: Kalen Allenie i Natalie Sideserf. Ich zadaniem jest stworzenie tortów z ciasta i lukru z podobiznami znanych celebrytów.
|
22:45 |
![]() Jedna z cukierni tworzy ciasto z suchym lodem inspirowane podróżą poślubną pewnej pary. Z kolei wyjątkowy tort Route 66 został wyrzeźbiony specjalnie dla legendy muzyki z Teksasu.
|
23:15 |
![]() Dziewięciu piekarzy wchodzi do kuchni, aby pochwalić się swoimi talentami. Uczestnicy muszą udowodnić swoje umiejętności przed sędziami: Duffem Goldmanem, Lorraine Pascale i Nancy Fuller.
|
0:15 |
![]() Czterech mistrzów cukiernictwa rywalizuje o to, aby ich ciasto znalazło się w centrum imprezy z okazji urodzin Wojowniczych Żółwi Ninja. Dodatkowo zwycięzca otrzyma 10 000 dolarów.
|
1:15 |
![]() Wyjątkowi prowadzący - Richard Ruskell i Waylynn Lucas - wspólnie z gośćmi oceniają ciasta przygotowane przez przyszłych mistrzów cukiernictwa. Bitwa odbywa się co tydzień.
|
2:15 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
3:15 |
![]() Alton Brown przedstawia cukierników o niezwykłych zdolnościach artystycznych, którzy przygotowują zapierające dech w piersi wypieki.
|
3:45 |
![]() Dwóch utalentowanych kucharzy Tory Miller i Jenner Tomaska mierzy się w kulinarnym pojedynku. Ich popisowe dania mają zawierać pewne warzywo. Zwycięzca spróbuje pokonać Iron Chefa, Bobby'ego Flaya.
|
4:45 |
![]() Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FOX
FOX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.