Okrasa łamie przepisy: Zapomniane ryby
magazyn kulinarny Polska

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 1.11 14:25
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie
Nd, 19.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy
Nd, 19.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś
Pon, 20.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg
Pon, 20.10 7:45
Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie
Pon, 20.10 11:45
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem
Pon, 20.10 14:25
Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka
Pon, 20.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior
Pon, 20.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
Pon, 20.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki
Pon, 20.10 21:50