Okrasa łamie przepisy: Minikiwi nowość na talerzu

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W tym odcinku Karol Okrasa opowie o owocach minikiwi. Wielkością przypominają one duże winogrona, mają delikatne skórki, a w przekroju wyglądają jak normalne kiwi i mają podobny smak.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

W tym odcinku Karol Okrasa opowie o owocach minikiwi. Wielkością przypominają one duże winogrona, mają delikatne skórki, a w przekroju wyglądają jak normalne kiwi i mają podobny smak. Powstały dzięki pracy naukowców z SGGW w Warszawie. Prowadzący wykorzysta je do przygotowania niezwykłych dań. Przyrządzi sałatkę z minikiwi, pieczonymi burakami i grillowanym serem, pieczone makrele z sałatką z minikiwi oraz zupę z minikiwi i jarmużu.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...