Kuchenne rewolucje (8/13)
W skrócie
Tatiana od półtora roku prowadzi w Trzcielu pizzerię Incognito razem z mężem i synem. Lokal jest pusty. Brakuje pieniędzy na rachunki, podatki i towar. Magda Gessler ustali przyczynę problemu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Królowa polskiej gastronomii już od trzynastu lat udowadnia, że zasługuje na swoje miano, nie bojąc się podejmowania wyzwań i ratując upadające biznesy. W tym sezonie Magda Gessler zaprowadzi wiosenne porządki m.in. w Mielcu, Wrocławiu czy Witnicy. Pomocy nie odmówi również restauracji bałkańskiej w Grodzisku Wielkopolskim oraz lokalom w Komornikach, Kielcach i Trzcielu. Okaże się, czy kuchenne rewolucje przyniosą wszystkim upragniony sukces.
Trzciel leży wśród lasów i jezior. Zamieszkuje go dwa tysiące ludzi. Znajduje się na samej granicy województwa lubuskiego oraz Wielkopolski. W miasteczku od półtora roku swoją pizzerię Incognito prowadzi Tatiana. Otworzyła biznes gastronomiczny, ponieważ - jak mówi - gotowanie to jej wielka miłość. Tasia, nazywana tak przez najbliższych, ma dwudziestopięcioletnie doświadczenie w branży. Restaurację prowadzi razem z mężem Andrzejem, a także synem Grzegorzem. Niestety, choć początkowo biznes odniósł sukces, teraz świeci pustkami. Tatiana nie ma już pieniędzy na rachunki, podatki i towar. Magda Gessler sprawdza, gdzie tak naprawdę leży problem. Widzowie zaś przekonają się, czy uda się go rozwiązać.