ABC gotowania - kuchnia polska: Twaróg (6)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.

Oglądaj w telewizji

So 11.05 15:25
CANAL+ Kuchnialogo
So 11.05 18:55
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 12.05 9:00
CANAL+ Kuchnialogo
So 18.05 9:25
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.

Zobacz także

Ładuję...