ABC gotowania - kuchnia polska: Kapusta (1)
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
Oglądaj w telewizji
Wt 3.12 14:20
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.