ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5)
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
Oglądaj w telewizji
Pon 9.12 14:20
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia polska: Śliwka (3)
Czw, 05.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska: Ziemniaki (4)
Pt, 06.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska: Twaróg (6)
Wt, 10.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska: Kasza (7)
Śr, 11.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska: Truskawki (8)
Czw, 12.12 14:20
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)
Pon, 16.12 15:25
i 1 późniejsza emisja