ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5)
magazyn kulinarny Polska 2023

W skrócie
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
Oglądaj w telewizji
So 9.08 8:00
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.
Zobacz także
Przystanek slow food 4: Grzyby (6)
Pt, 01.08 5:40
ABC gotowania - kuchnia polska: Kapusta (1)
So, 02.08 8:00
ABC gotowania - kuchnia polska: Mąka (2)
So, 02.08 8:30
ABC gotowania - kuchnia polska: Śliwka (3)
Nd, 03.08 8:00
ABC gotowania - kuchnia polska: Ziemniaki (4)
Nd, 03.08 8:30
ABC gotowania - kuchnia polska: Twaróg (6)
So, 09.08 8:30
ABC gotowania - kuchnia polska: Kasza (7)
Nd, 10.08 8:00
ABC gotowania - kuchnia polska: Truskawki (8)
Nd, 10.08 8:30