Kuchenne rewolucje (3/13)

W skrócie
Wspierana przez męża i córkę Magda prowadzi restaurację Vis a Vis w Mielcu. Trzy miesiące po otwarciu lokalu nadeszła pandemia. Sytuację pogorszyły wojna i inflacja. Biznes przynosi same straty.
Oglądaj w telewizji

Opis
Królowa polskiej gastronomii już od trzynastu lat udowadnia, że zasługuje na swoje miano, nie bojąc się podejmowania wyzwań i ratując upadające biznesy. W tym sezonie Magda Gessler zaprowadzi wiosenne porządki m.in. w Mielcu, Wrocławiu czy Witnicy. Pomocy nie odmówi również restauracji bałkańskiej w Grodzisku Wielkopolskim oraz lokalom w Komornikach, Kielcach i Trzcielu. Okaże się, czy kuchenne rewolucje przyniosą wszystkim upragniony sukces.
Najdawniejsze wzmianki na temat Mielca pochodzą z wieków średnich. Prawdziwą sławę przyniosły mu jednak zakłady lotnicze - otwarte w okresie międzywojennym i wciąż działające. Swoją restaurację Vis a Vis prowadzi tu Magda, wspierana przez męża Piotra oraz dorosłą córkę Aleksandrę. Dotąd pomagała mężowi prowadzić warsztat samochodowy, marząc po cichu o własnej gastronomii. Pewnego dnia nadarzyła się okazja, by kupić lokal. Niestety, wcześniej małżonkowie musieli sprzedać dom i przeprowadzić się do córki. Ponadto pozbyli się warsztatu samochodowego. Co gorsza, trzy miesiące po otwarciu restauracji nadeszły pandemia, zaś później jeszcze wojna i inflacja. Biznes, zamiast spodziewanych zysków, przynosi same straty. Są dni, gdy do Vis a Vis nie zagląda żaden klient. Na szczęście przybywa tam gość specjalny, Magda Gessler.