Kuchenne rewolucje (5/12)
W skrócie
W Gdańsku lokal Mio Gastro prowadzi Wojtek. W menu znajdują się włoskie dania. Wojtek dopasował kartę do umiejętności szefa kuchni. Pojawia się pytanie, czy prezentowany poziom zadowoli Magdę Gessler.
Oglądaj w telewizji
Opis
Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.
W niemal półmilionowym Gdańsku gości latem drugie tyle turystów. Wydaje się, że to idealna wiadomość dla biznesu gastronomicznego. Nawet dla dzielnic, które są nieco oddalone od ścisłego centrum, takich jak Morena. Tam restaurację Mio Gastro prowadzi Wojtek. Jego lokal poniekąd odzwierciedla wygląd właściciela oraz kucharza, Darka, mających sporo tatuaży. W menu znajdują się pizza, makarony i inne włoskie dania. Wojtek szczerze przyznaje, że dopasował kartę do umiejętności szefa kuchni. Pojawia się pytanie, czy prezentowany poziom zadowoli Magdę Gessler. Ekspertka po swoim przybyciu szuka przyczyn niepowodzenia. Odpowiedź okaże się zaskakująca.