Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca
magazyn kulinarny Polska 2023

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu
Czw, 24.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze
Czw, 24.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku
Pt, 25.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską
Pt, 25.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie
Pt, 25.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku
Pt, 25.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni
So, 26.04 7:10
Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo
So, 26.04 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki
So, 26.04 8:25
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
So, 26.04 8:40
i 2 późniejsze emisje