Kuchenne rewolucje: Kraków - Voila (1/13)

W skrócie
Dorota ukończyła we Francji kursy kulinarne i odbyła staże w renomowanych lokalach. Dziś prowadzi w Krakowie restaurację 'Voila'. Goście nie są zachwyceni wykwintnymi francuskimi daniami.
Oglądaj w telewizji

Opis
Królowa polskiej gastronomii już od trzynastu lat udowadnia, że zasługuje na swoje miano, nie bojąc się podejmowania wyzwań i ratując upadające biznesy. W tym sezonie Magda Gessler zaprowadzi wiosenne porządki m.in. w Mielcu, Wrocławiu czy Witnicy. Pomocy nie odmówi również restauracji bałkańskiej w Grodzisku Wielkopolskim oraz lokalom w Komornikach, Kielcach i Trzcielu. Okaże się, czy kuchenne rewolucje przyniosą wszystkim upragniony sukces.
Magda Gessler odwiedzi Kraków, gdzie francuską restaurację "Voila" prowadzi Dorota. Kobieta dwadzieścia lat mieszkała we Francji. Ukończyła tam kursy kulinarne i odbyła staże w renomowanych francuskich restauracjach. Kiedy wróciła z emigracji, postanowiła założyć własny biznes, chcąc rzucić rodaków na kolana swoją kuchnią. Niestety, życie zweryfikowało jej plany. Okazało się, że goście nie są zachwyceni wykwintnymi, francuskimi daniami o wygórowanych cenach. Narzekają również na konfliktowe usposobienie właścicielki lokalu. Okaże się, czy słynna restauratorka zdoła pomóc Dorocie.