Makłowicz w podróży: Podróż 1. Trentino - Alto Adige. Trydent

magazyn kulinarny Polska 2008  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Robert Makłowicz w zabytkowym Trydencie, słynnym z XVI- wiecznego soboru, przygotowuje danie z dziczyzny. Ujawnia też tajemnicę klusek o nazwie księżodławki.

Oglądaj w telewizji

Pt 29.11 7:00
TVP Polonialogo

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Tym razem Robert Makłowicz gości w mieście słynnym z XVI-wiecznego soboru. Poznaje szefa miejscowej restauracji, który przez kilka lat prowadził lokale z włoską kuchnią w Krakowie i Warszawie. Razem przygotowują danie z dziczyzny. Widzowie poznają też tajemnicę słynnych klusek o nazwie księżodławki. Prowadzący zwiedza zabytkowe miasto, zagląda do miejscowych delikatesów, cukierni, kawiarni oraz winiarni.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...