Makłowicz w podróży: Podróż 10. Szkocja - Highlands

magazyn kulinarny Polska 2009  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Robert Makłowicz jedzie do południowej Szkocji. W menu miejscowe przysmaki: haggis z mięsa, cebuli i podrobów podawany w owczym żołądku, pstrąg z musztardą oraz słodowa scotch whisky.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji kucharz z Krakowa udaje się do południowej Szkocji. W menu podróżnika znajdują się miejscowe przysmaki: haggis, tradycyjna szkocka specjalność z mięsa, cebuli i podrobów, podawana w owczym żołądku, pstrąg z musztardą angielską panierowany w owsiance oraz słodowa scotch whisky.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...