Makłowicz w podróży: Podróż 29. Lanzarote - Do zjedzenia
W skrócie
Podróżnik z Polski prezentuje przysmaki z wyspy Lanzarote, m.in. kanaryjskie przekąski tapas, zupę rybną z odmiany strzępiela, krewetki z czosnkiem, smażone rybki gueldes i małże lapas.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Podróżnik z Polski prezentuje widzom przysmaki z wyspy Lanzarote. W menu znalazły się m.in. kanaryjskie przekąski tapas, zupa rybna z odmiany strzępiela, sery z mleka koziego, owczego i krowiego oraz krewetki z czosnkiem, smażone rybki gueldes i małże lapas.