Makłowicz w podróży: Podróż 26. Włochy - Piemont. Asti

magazyn kulinarny Polska 2011  b.o.
zdjęcie

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Robert Makłowicz podczas podróży po Włoszech odwiedza Asti w Piemoncie. Przygotowuje vitello tonnato - cielęcinę w sosie z tuńczyka oraz bagna cauda - gorący sos.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...