Makłowicz w podróży: Podróż 26. Włochy - Piemont. Asti
magazyn kulinarny Polska 2011

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Robert Makłowicz podczas podróży po Włoszech odwiedza Asti w Piemoncie. Przygotowuje vitello tonnato - cielęcinę w sosie z tuńczyka oraz bagna cauda - gorący sos.
Twórcy
Zobacz także
Makłowicz w podróży: Podróż 32. Rumunia - U Szeklerów
Nd, 24.08 11:25
i 2 późniejsze emisje
Makłowicz w podróży: Podróż 15. Tunezja - Północ
Nd, 24.08 17:45
Makłowicz w podróży: Słowacja - Bańska Szczawnica
Pon, 25.08 10:10
Makłowicz w podróży: Podróż 16. Estonia - Wschód
Pon, 25.08 17:45
Makłowicz w podróży: Słowacja - Liptów
Pon, 25.08 19:45
i 1 późniejsza emisja
Makłowicz w podróży: Podróż 16. Estonia - Tallin
Wt, 26.08 17:45
Makłowicz w podróży: Sycylia - Wokół Palermo
Wt, 26.08 19:45
i 1 późniejsza emisja
Makłowicz w podróży: Podróż 16. Estonia - Inflanty
Śr, 27.08 17:45
Makłowicz w podróży: Sycylia - Cukier, sól i wino
Śr, 27.08 19:45
i 1 późniejsza emisja
Makłowicz w podróży: Podróż 17. Walia - Celtowie, węgiel i morze
Czw, 28.08 17:45