Kuchenne rewolucje: Jawor - Magnolia/Kulinarna Fabryka Smaku (6/15)
W skrócie
W Jaworze, miejscowości na Dolnym Śląsku, Dorota od osiemnastu lat prowadzi restaurację Magnolia. Nie radzi sobie z zarządzaniem zmieniającym się i najczęściej skonfliktowanym zespołem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Emitowany od jedenastu lat program wciąż wzbudza emocje u widzów. Trudno znaleźć na mapie Polski miejsce, do którego dotąd nie zawitała Magda Gessler. W nowym sezonie odwiedzi m.in. Zamość, Jawor, Golub-Dobrzyń i Inowrocław. Będzie tam zmieniać wygląd oraz menu lokalu, którego właściciele wezwali ją na pomoc, a także myślenie ludzi na temat ich gastronomicznego biznesu. W czasie pandemii to zadanie wydaje się podwójnie trudne, jednak dla kulinarnej ekspertki nie ma rzeczy niemożliwych.
Ekipa programu zjawia się w Jaworze, dolnośląskiej miejscowości słynącej głównie z okazałego Kościoła Pokoju. Dorota od osiemnastu lat prowadzi tu Magnolię, restaurację usytuowaną w pewnym oddaleniu od ścisłego centrum. Właścicielka nie radzi sobie z zarządzaniem zmieniającym się i najczęściej skonfliktowanym zespołem. Przez pandemię obroty lokalu spadły. Sfrustrowana i zagubiona Dorota nie ma pomysłu, jak uratować lokal. Jej trzydziestojednoletni syn Marcin w liście do Magdy Gessler opisał dramatyczną sytuację i poprosił o pomoc.