Ewa gotuje (4)

magazyn kulinarny Polska 2019  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego i bryndzy, którą przyprawi anchois.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego oraz bryndzy, którą przyprawi anchois i suszoną papryką. Na obiad poda barszcz czerwony na świeżych burakach oraz ozorek w sosie chrzanowym. Na deser Ewa upiecze tort migdałowy z kremem morelowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...