Okrasa łamie przepisy: Wieprzowina
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Pt 24.10 19:15
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym wydaniu prowadzący odwiedza hodowcę trzody chlewnej na Mazowszu i przygotowuje wyśmienite dania z wieprzowiny.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
So, 11.10 12:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową
So, 11.10 14:25
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska
So, 11.10 15:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta
So, 11.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
So, 11.10 21:50
Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody
Nd, 12.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu
Nd, 12.10 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo
Nd, 12.10 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze
Nd, 12.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby
Pon, 13.10 7:10