Okrasa łamie przepisy: Wieprzowina
magazyn kulinarny Polska 2012
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym wydaniu prowadzący odwiedza hodowcę trzody chlewnej na Mazowszu i przygotowuje wyśmienite dania z wieprzowiny.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Francuskie tropy w mazurskiej kuchni
Czw, 06.11 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia śląska
Czw, 06.11 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach
Czw, 06.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza
Czw, 06.11 17:10
Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury
Czw, 06.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wielkopolska - kefir
Czw, 06.11 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki
Pt, 07.11 8:20
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki
Pt, 07.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
Pt, 07.11 17:10
Okrasa łamie przepisy: Z ziemi włoskiej do Polski
Pt, 07.11 18:40
i 1 późniejsza emisja