Ewa gotuje (379)
W skrócie
Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Czas Bożego Narodzenia jest idealny na wyjątkowe dania. Ewa przygotowuje kieszonki z piersi kurczaka w cieście francuskim faszerowane szpinakiem, serem dojrzewającym i suszonymi pomidorami w oliwie. Następnie robi pieczeń ze schabu przekładanego jabłkami, do którego poda sos na bazie cydru. Na deser będzie kasza jaglana z orzechami laskowymi, bananem i masłem orzechowym z daktylami.