Ewa gotuje (373)

W skrócie
Pierwszym daniem prowadzącej będzie sałatka z pieczoną dynią i kaszą gryczaną. Następnym leczo, a więc gulasz z różnokolorowej papryki. Na koniec dynia w formie słodkich babeczek.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje sałatkę z pieczoną dynią i kaszą gryczaną. W ramach dania głównego poda leczo, czyli inspirowany kuchnią węgierską gulasz z różnokolorowej papryki. Na deser przygotuje dyniowe babeczki.