Okrasa łamie przepisy: Kulinarne wspomnienia z dzieciństwa w PGR

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa wraz z kobietami z byłego PGR-u w Szczuplinach przygotowuje trzy potrawy: uda kacze duszone z cebulą, rosół z gołębia oraz makaron z sosem dyniowo-grzybowym.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol zaprasza na wycieczkę do czasów swojego dzieciństwa, które spędził na terenie jednego z wielu Państwowych Gospodarstw Rolnych. Wraz z kobietami z byłego PGR-u w Szczuplinach na terenie województwa warmińsko-mazurskiego przygotowuje trzy potrawy, uda kacze duszone z cebulą, rosół z gołębia i makaron z sosem dyniowo-grzybowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...