Kuchenne rewolucje: Konstantynów Łódzki, Zakątek smaku (7/13)
W skrócie
Agnieszka prowadzi Zakątek Smaku. Serwowane tam dania cieszyły się powodzeniem, ale właścicielkę spotkały nieszczęścia: rozpadło się jej małżeństwo, potem uległa wypadkowi. Lokal zamknięto na rok.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
Agnieszka od pięciu lat prowadzi restaurację w Konstantynowie Łódzkim. Lokal mieści się w podwórzu, stąd nazwa Zakątek Smaku. Początkowo serwowane tam domowe dania cieszyły się powodzeniem. Jednak właścicielkę spotkały nieszczęścia: najpierw rozpadło się jej małżeństwo, potem uległa groźnemu wypadkowi. Restauracja została zamknięta na ponad rok, kiedy kobieta przechodziła leczenie i rehabilitację. Po powrocie do zdrowia Agnieszka ponownie otworzyła biznes, ale nie potrafi znów przyciągnąć utraconych klientów. Z braku pieniędzy w kuchni pomaga rodzina właścicielki. Właścicielka nie wie, dlaczego goście nie odwiedzają jej zakładu. Magda Gessler spróbuje przywrócić Zakątek Smaku do życia.