Ewa gotuje (357)

magazyn kulinarny Polska 2019  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca przygotuje potrawy pochodzące z Zagłębia Dąbrowskiego. Ugotuje juszkę, czyli polewkę jarzynową z ziemniakami i kaszą jęczmienną. Upiecze roladę z wieprzowiny faszerowaną grzybami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Prowadząca przygotuje potrawy pochodzące z Zagłębia Dąbrowskiego. Ugotuje juszkę, czyli polewkę jarzynową z ziemniakami i kaszą jęczmienną. Potem upiecze roladę z wieprzowiny, faszerowaną leśnymi grzybami. Na deser zaś przyrządzi chałkę, aromatyzowaną i barwioną szafranem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...