Okrasa łamie przepisy
magazyn kulinarny Polska

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
Nd, 18.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków
Pon, 19.05 7:10
Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły
Pon, 19.05 7:45
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze
Pon, 19.05 11:15
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem
Pon, 19.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki
Pon, 19.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki
Pon, 19.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem
Pon, 19.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza
Pon, 19.05 21:55
Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka
Wt, 20.05 12:00