Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Tym razem znany kucharz, odpowiadając na prośby widzów, zaprezentuje dania, które można przygotować na urządzeniu zapewniającym bezpieczne grillowanie podczas żeglowania czy pływania motorówką.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Tym razem znany kucharz, odpowiadając na prośby widzów, zaprezentuje dania, które można przygotować na urządzeniu zapewniającym bezpieczne grillowanie podczas żeglowania czy pływania motorówką. Karol Okrasa przyrządzi trzy dania. Pierwszą potrawą jest pstrąg łososiowy w pomidorowej marynacie z brzoskwiniową salsą. Druga propozycja to ryba grillowana w plastrach boczku podawana z sałatką z grillowanego kalafiora. Trzecią potrawą będzie dorsz z grilla z aromatyczną kapustą przygotowywaną na dwa sposoby.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...