Kuchenne rewolucje: Szczecin, Rozmaryn - Pracownia Dobrych Smaków (2/14)
W skrócie
Paweł jest zafascynowany gotowaniem i podróżami, zaś jego zawód to technolog piekarnictwa. Otworzył w centrum Szczecina restaurację Rozmaryn. Serwował kuchnię włoską. Początkowo gości nie brakowało.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana.
Właściciel lokalu, Paweł, jest zafascynowany gotowaniem i podróżami, zaś jego zawód to technolog piekarnictwa. Otworzył w centrum Szczecina restaurację, którą nazwał Rozmaryn. Serwował kuchnię włoską. Personel jest młody, właściciel sam uczył ich fachu. Początkowo gości nie brakowało, niestety Paweł nie zdołał utrzymać sukcesu. Z niezrozumiałych dla niego przyczyn klienci pojawiali się coraz rzadziej. Zrażony, zamknął tę część restauracji, w której podawano wypieki, mimo że cieszyły się one sporym powodzeniem. Wykreślił też z menu dania z rozmarynem, zastąpiły je żurek i gulasz. Pracownicy zarzucają szefowi brak zaangażowania w prowadzenie biznesu. Sam właściciel przyznaje, że potrzebuje pomocy Magdy Gessler, by odzyskać dawny zapał.