Okrasa łamie przepisy: Lekkie i szybkie dania

magazyn kulinarny Polska 2016  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz wyrusza na Pomorze, nad rzekę Wieprzę. Okrasa przyrządzi indyka z makaronem ryżowym, cukinią, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi. Druga propozycja to pieczony pstrąg łososiowy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa przygotuje proste potrawy, które będą jednocześnie lekkostrawne i bogate w składniki odżywcze. Dania dedykowane są zwłaszcza osobom uprawiającym sport. Kucharz wyrusza na Pomorze, nad rzekę Wieprzę. Okolica zachęca do biegania po lesie, jeżdżenia na rowerze czy spływów kajakowych. Okrasa przyrządzi indyka z makaronem ryżowym, cukinią, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi. Druga propozycja to pieczony pstrąg łososiowy z okolicznych gospodarstw rybnych, podany z sałatką z pieczonego bakłażana i papryki. Następnie przygotuje pierś indyka z burakami i ciecierzycą w sosie curry z mlekiem kokosowym.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...