Okrasa łamie przepisy: Indyk na polskim stole

W skrócie
Karol Okrasa odwiedza Muzeum Wsi Radomskiej. Pokazuje przepisy na mięso z indyka, m.in. pieczone na rożnie piersi w maśle, boczku i przyprawach, podane z zapiekanką z dyni i pomidorów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza Muzeum Wsi Radomskiej. Na miejscu pokazuje przepisy na mięso z indyka, m.in. pieczone na rożnie piersi indyka w maśle, boczku i przyprawach, podane z zapiekanką z dyni i pomidorów, a także nogi indyka pieczone na sianie z czosnkiem i krupnikiem, podane z zapiekanką z kokosowej kaszy jęczmiennej i papryki.