Okrasa łamie przepisy: Karp nie tylko na Wigilię

W skrócie
Karol Okrasa odwiedza słynące z karpi gospodarstwo rybackie pod Połańcem. Przyrządza m.in. uszka z nadzieniem z karpia w barszczu, tatar z karpia z sosem szczawiowym oraz gołąbki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza słynące ze znakomitych karpi gospodarstwo rybackie pod Połańcem. Stara się udowodnić, że karp powinien pojawiać się na stole częściej niż raz w roku. Przyrządza m.in. uszka z nadzieniem z karpia w barszczu, tatar z karpia z sosem szczawiowym oraz gołąbki z mielonego karpia w jarmużu.