Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna dla pań

magazyn kulinarny Polska 2016  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa udaje się na polowanie w towarzystwie kobiet, których pasją jest myślistwo. Kucharz rozprawia się z mitami dotyczącymi dziczyzny. Warto sięgać po tego rodzaju mięso, ponieważ jest zdrowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa udaje się na polowanie w towarzystwie kobiet, których pasją jest myślistwo. Kucharz rozprawia się z wieloma mitami dotyczącymi dziczyzny. Warto sięgać po tego rodzaju mięso, ponieważ jest smaczne i zdrowe. Zawiera też niewielką ilość tłuszczu. Najpierw zaproponuje bigos na dziczyźnie z winem i suszonymi śliwkami. Następnie hamburgera z mięsa daniela z ostrym sosem i cebulą. Trzecia propozycja to polędwiczki z dzika, podane w sosie przyrządzonym z wina i kawy.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...