Okrasa łamie przepisy: Francuskie inspiracje
magazyn kulinarny Polska
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
Czw, 02.05 7:40
Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół
Czw, 02.05 8:15
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion
Czw, 02.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Czw, 02.05 12:10
i 6 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka
Czw, 02.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza
Czw, 02.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu
Czw, 02.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Pt, 03.05 0:30
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca
Pt, 03.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu
Pt, 03.05 18:40
i 1 późniejsza emisja